Wil je extra sappige en luchtige saucijzenbroodjes? Dan is dit recept perfect voor jou! Door ons geheime ingrediënt toe te voegen blijven de broodjes heerlijk mals van binnen en krokant van buiten; namelijk soezendeeg.
Wat heb je nodig? (voor 8 stuks)
Voor de vulling:
- 3 verse worsten (ongeveer 300 g)
- ½ tl nootmuskaat
- ½ tl verse peterselie (fijngehakt)
- ½ tl zout
- ¼ tl peper
Voor het soezendeeg (panade):
- 25 ml water
- 25 ml volle melk
- 25 gr roomboter
- 25 gr bloem
- Snufje zout
- 1 ei
Voor saucijzenbroodjes:
- 8 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- 1 losgeklopt ei (voor bestrijken)
- 1 spuitzak
- Sesamzaadjes of maanzaad (optioneel)
Zo maak je ze
Stap 1: Soezendeeg maken
- Doe het water, de boter en een snufje zout in een steelpan en breng aan de kook.
- Voeg de bloem in één keer toe en roer stevig met een houten lepel tot een deegbal ontstaat. Blijf roeren op laag vuur tot het deeg loskomt van de pan.
- Haal de pan van het vuur en laat 5 minuten afkoelen.
- Klop het ei los en meng dit door het deeg tot een gladde massa (het ei moet helemaal worden opgenomen in het deeg). Dit is je panade.
Stap 2: De vulling maken
- Snijd de worsten open en haal het vlees uit het velletje.
- Meng het worstvlees met de kruiden.
- Voeg het afgekoelde soezendeeg toe en meng goed. Dit zorgt voor een luchtige en sappige structuur.
- Zet het mengsel even in de koelkast zodat het steviger wordt.
Stap 3: De broodjes maken
- Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Doe het gehaktmengsel in een spuitzak
- Spuit een rolletje op een stuk bladerdeeg en vouw het deeg eroverheen. Druk de randen goed aan met een vork.
- Bestrijk de broodjes met losgeklopt ei en bestrooi eventueel met sesamzaad of maanzaad.
Stap 4: Bakken
- Bak de saucijzenbroodjes in 20 minuten goudbruin en knapperig.
- Laat ze een paar minuten afkoelen en geniet!
Dankzij het soezendeeg in de vulling blijven deze saucijzenbroodjes supermals en vol van smaak. Perfect als snack of borrelhapje!
Ga je ze proberen? Laat me weten hoe ze smaken!